Ondersteunde projecten oktober, november en december 2010

Elektra Blou (Curaçao) – De Stilte
Dansgezelschap De Stilte uit Breda was twee weken te gast op Curaçao. Zij speelden de voorstelling ‘De Lopende Lijn’ op scholen en hielden daarnaast openbare voorstellingen. De Stilte ontwikkelde verder veel educatieve activiteiten voor scholieren en talentgroepen bij La Tentashon. Niet alleen bood het project zo aan jong talent de kans om dansvaardigheden en -technieken op te doen, ook bevorderde het de deskundigheid in moderne dans, en stimuleerde het netwerkvorming en uitwisseling tussen verschillende relevante organisaties.

Kas di Arte (Bonaire) – Uitwisselingsprogramma 10-10-10
Kas di Arte greep 10 oktober 2010 aan om de belangstelling voor kunst en cultuur te vergroten. Lokale kunstenaars kregen een interessante kans om ervaring op te doen en informatie uit te wisselen doordat Kas di Arte een groep Nederlandse, Arubaanse en Curaçaose kunstenaars naar Bonaire haalden voor workshops op het gebied van techniek, compositie en andere thema’s. Tevens vond er een expositie plaats die opende op de dag van de ingrijpende staatkundige veranderingen. Het project leverde daarmee een noodzakelijke, duurzame bijdrage aan de culturele infrastructuur op Bonaire.

St. Eustatius Musical Foundation – Djembe Drums
Victor Sams uit Nederland trad op tijdens Statia Day. Hij was gast in de reggaeband Negus Nagast van Alvin Arrindell (featuring Strawl). Ook verzorgde Victor Sams op eigen initiatief workshops op alle scholen van het eiland.

Streanan di Boneiru (Bonaire) – Unplugged Talentenjacht
Streianan di Boneiru verzorgt een cultureel uitwisselingsprogramma tussen Bonaire en Curaçao. De stichting verzorgde eerder de regionale voorronde voor Bonaire voor het Kunstbende project tijdens de Cultuurspelen in 2009 op alle Antilliaanse eilanden, onder verantwoording van La Tentashon uit Curaçao. Dit project continueert de samenwerking tussen beide organisaties. Tevens is het een inhoudelijk vervolg op het eerder uitgevoerde Kunstbende project op Bonaire maar met nieuwe jongeren. Het betreft een workshoptraject van enkele maanden waarbij jongeren zelf teksten schrijven, muziek arrangeren, liedjes instuderen, videoclips maken en toewerken naar een muzikale eindpresentatie. De presentatie vindt plaats in de aula van de Scholengemeenschap Bonaire, bij gebrek aan een schouwburg of ander volwaardig binnenpodium op Bonaire.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s