KulturA-project genomineerd door Oranje Fonds

Het Oranje Fonds reikt elk jaar de zogenaamde ‘Appeltjes van Oranje’ uit. Het fonds wil met deze prijs maatschappelijk welzijn en sociale cohesie bevorderen door organisaties te belonen die zich inzetten voor een leefbare samenleving en verbetering van de maatschappelijke samenhang tussen verschillende groepen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van een Appeltje van Oranje, vervaardigd door Hare Majesteit de Koningin en een geldbedrag van € 15.000. De Appeltjes van Oranje worden in mei uitgereikt op Paleis Noordeinde door Prinses Máxima.

Een Appeltje van Oranje is in de eerste plaats waardering voor het werk en de inzet van de winnende organisatie. Daarnaast is het bedoeld om anderen te inspireren soortgelijke initiatieven op te zetten.

Voor de uitreiking in 2011 is Motiance Dance School op Sint Maarten genomineerd met het project waarmee muziektheater op het eiland wordt geïntroduceerd. De activiteiten vormen niet alleen een gezonde, leuke naschoolse activiteit, maar zorgen ook dat kinderen elkaar ontmoeten en leren kennen. Kinderen van verschillende scholen, afkomst en sociale klasse beleven samen plezier. Motiance verzorgt het hele jaar workshops en brengt vele jongeren in contact. KulturA ondersteunde het project al vanwege de impuls die het geeft aan het culturele klimaat op de eilanden.

Ook een andere bekende van de KulturA-fondsen is genomineerd voor een Appeltje: Teatro KadaKen onder leiding van theatermaker Albert Schoobaar kan een prijs winnen met zijn toneelstuk De Deconstructie van Edsel K.. Het stuk breekt het onbespreekbare open: thema’s als (homo)seksualiteit, vriendschap en drugs komen aan bod. Teatro KadaKen vertoonde het stuk voor bijna 7000 jongeren en volwassenen, onder meer op scholen. De voorstelling nam vooroordelen weg en zorgde voor begrip. Het Fonds Podiumkunsten ondersteunde recent een toernee door Nederland van KadaKen met dit stuk.

Zie ook: http://www.oranjefonds.nl/oranjefonds/Genomineerden_2011/

Advertenties

Een Reactie op “KulturA-project genomineerd door Oranje Fonds

  1. fantastische ! pabien aan de genomineerden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s