Donderdag 2 december 2010 – Aruba

Renwick Heronimo, tot twee jaar terug op Aruba de eigenaar van de Acces Art Gallery en inmiddels in Washington woonachtig, trof Joost aan het ontbijt in het hotel. Renwick is bezig met een project waarin een structurele uitwisseling van beeldend kunstenaars uit Aruba, de Verenigde Staten en Nederland moet plaatsvinden. Met de twee curatoren die het project inhoudelijk gaan trekken, onder wie Gijs Stork, is hij deze dagen voor een eerste oriëntatie op Aruba.

Laura, Renwick Heronimo en Gijs Stork

Mogelijk kan KulturA of de Mondriaan Stichting iets in het project betekenen. Daarna moest Joost zich haasten naar de Universiteit van Aruba voor een afspraak met Lydia Emerencia en Ruby Eckmeyer. De universiteit is jong, heeft inmiddels 4 faculteiten en zo’n 500 studenten.

Ruby Eckmeyer

Lydia en Ruby zijn twee belangrijke krachten bij het Centre for Research & Development, een instituut van de universiteit waarin onderzoek een maatschappelijke inbedding moet krijgen. Samen met verschillende partners is de universiteit bezig in projecten rondom oral history, training van cultuurprofessionals en het ontsluiten van belangwekkende culturele initiatieven in de Caribische regio. Joost nam met Ruby en Lydia de verschillende clusters door en onderzocht mogelijke aansluiting van de publieksgerichte projecten bij KulturA. Later sloten ook Luciano Milliard en Herbert Diaz zich bij het gezelschap aan.

Ruby Eckmeyer, Joost Vrieler, Lycia Emerencia, Luciano Milliard en Herbert Diaz

Lydia bracht Joost naar CILO in de haven van Oranjestad. Daar besprak hij met Gijs de Rooij, ambtenaar bij de Directie Sociale Zaken, de voortgang en de eventuele toekomst van ‘Mi Spot’, een project dat een culturele invulling geeft in een naschools programma voor 12 tot 18 jarigen. KulturA financierde de investeringen die gedaan moesten worden voor de pilotfase.

Gijs de Rooij

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s