Donderdag 25 november 2010 – Sint Eustatius en Saba

Joost begon de dag bij het Department of Education aan de rand van Oranjestad. Christina Timber-Glover en Wilma van Soest zijn de drijvende krachten achter de Aloeï dansers van Statia. Christina vertelde dat er in totaal 22 dansers op het eiland zijn in drie verschillende leeftijdsgroepen vanaf 9 jaar. Helaas zijn er maar twee jongens die mee willen doen.

Wilma van Soest en Christina Timber-Glover

De groep beheerst allerlei traditionele Statiaanse dansen. Christina en Wilma zouden graag in samenwerking met de groep op Saba een dansleraar tijdelijk naar de eilanden willen halen om de dansers iets nieuws te leren en uit te wisselen. KulturA kan daarin misschien helpen.

De bibliotheek in het hart van Oranjestad

Aansluitend had Joost een afspraak bij de Public Library met Rosabel Blake en Petra Ploeg. Rosabel is de meest ervaren opgeleide bibliotheekkracht van het eiland en Petra werkt vooralsnog tijdelijk in de bibliotheek. De collectie is naar omstandigheden op peil, vooral op het gebied van Caribische jeugdliteratuur.

Rosabel Blake en Petra Ploeg

Petra en Rosabel presenteerden twee grote plannen voor investeringen in de collectie en in de deskundigheid van het personeel. Beide projecten kunnen mogelijk mede gefinancierd worden door KulturA. Joost nam met Petra en Rosabel een logische strategie door en ging met ze op zoek naar prioriteiten. Hopelijk kan een deel van de plannen in de komende jaren gerealiseerd worden.

Reclame voor KulturA in de bibliotheek

Het bezoek aan het mooie Statia zat er alweer bijna op. Op de valreep sprak Joost nog kort met Marcella Gibbs, hoofd van het Department of Culture op het eiland. Zij gaf hem een lift naar het vliegveld, wat Joost de kans gaf met Marcella over de regeling te spreken.

Op weg naar Saba

De vluchten van Statia naar Sint Maarten en van Sint Maarten naar Saba gingen vlekkeloos, ook de landig op de kortste landingsbaan ter wereld op Saba verliep goed. Helaas bleek Joosts bagage in Sint Maarten achtergebleven te zijn, maar met hulp van enkele vriendelijke Sabanen was hij weer helemaal voorzien. Vanwege Thanksgiving, ook populair op het sterk op Amerika georiënteerde Bovenwindse gebied, kon een centrale presentatie zoals op Statia geen doorgang vinden.

Saba

´s Avonds trof Joost toevallig in een restaurant in Windwardside Fleur Lagcher, kwartiermaker voor het ministerie van OCW op de BES-eilanden, samen met enkele collega’s.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s