Ondersteunde projecten augustus en september 2010

Beyond Writing Foundation (Sint Maarten) – Living Statues Festival 2010
Het eerste Living Statues Festival op Sint Maarten koppelt op interessante wijze kunst, geschiedenis en toerisme aan elkaar en stimuleert de belangstelling voor een relatief onbekende kunstvorm bij een breed publiek. De samenwerking met Nederlandse experts zorgt voor kennisoverdracht en vergroot de mogelijkheid om het festival duurzaam te verankeren in het culturele leven op het eiland.

Cas di Cultura/Stichting Schouwburg (Aruba) – Upgrade techniek
Cas di Cultura is inmiddels ruim vijftig jaar een belangrijke plek voor het culturele leven op Aruba. Cas di Cultura vervangt haar licht- en geluidapparatuur om de gebruikers van haar zaal betere, modernere faciliteiten te bieden. De schouwburg is daardoor beter toegerust op moderne en grootschalige producties.

Fundashon Orea par Hubentut (Curaçao) – Workshops KidsCity 2010
KidsCity is een festival waar kinderen in een speelse omgeving kennis maken met allerlei vormen van cultuur en techniek. Dit jaar realiseert de stichting in samenwerking met CameraWorks uit Nederland een bijzonder onderdeel gericht op het vergroten van de mediawijsheid van de deelnemende kinderen. Parallel daaraan, verzorgen experts uit Nederland workshops en trainingen voor medewerkers van KidsCity en voor docenten uit het lager en middelbaar onderwijs.

Kaña Brabu (Bonaire) – Dag van Bonaire
Kaña Brabu nam deel aan de Dag van Bonaire in Den Haag. De muziekgroep trad op en bracht een programma met Bonairiaanse folkloremuziek. Tevens gaf de groep workshops op basisscholen. Deze uitwisseling met Nederland droeg bij aan de ontwikkeling van de vaardigheden van de leden van de muziekgroep en vergrootte hun netwerk.

http://www.ustream.tv/flash/video/7257436?v3=1

Kas di Arte (Bonaire) – Uitwisselingsprogramma 10-10-10
Kas di Arte grijpt het historische moment van tien oktober 2010 aan om de belangstelling voor kunst en cultuur te vergroten via een uitwisseling die uiteenlopende kunstenaars een interessante kans biedt om ervaring op te doen en contacten uit te wisselen. Er komen verschillende workshops en masterclasses voor professionals en geïnteresseerde amateurs.

UNA (Curaçao) – Bezoek 7e Ibero-Amerikaanse Architectuur Biënnale
Deze excursie levert een relevante groep professionals en studenten nieuwe inzichten op over de mogelijke stedenbouwkundige aanpak op Curaçao. De sociale en ethische kant van architectuur staat tijdens de biënnale namelijk centraal. Bovendien zorgen de film, het afsluitend debat en de workshops er voor dat de opgebouwde kennis en ervaring wordt overgedragen aan een breder publiek.

Kinderen in Medellin voor de Biblioteca España, één van de bijzondere plekken uit het programma van het bezoek van Curaçaose professionals

Advertenties

3 Reacties op “Ondersteunde projecten augustus en september 2010

 1. Beste Joost Vrieler,
  Het Koninkrijksproject, uitwisseling binnen ons Koninkrijk waar Art Promotion International (API) al bijna twee jaar aan heeft gewerkt, waar jij ook van op de hoogte bent, vindt door omstandigheden wellicht geen doorgang meer. Wij zijn in ieder geval positief over het feit dat Bonaire door het project geïnspireerd is ter viering van 10-10-10 in ‘Kas di Arte’ waaraan ik ook mocht deelnemen.
  Het stimuleren van interacties en het kunstklimaat tussen de rijksdelen lijkt mij een prachtig doel!
  Hopelijk zal Mondriaan Stichting niet teveel last hebben van de huidige bezuinigingen.
  Succes met jullie doelstellingen,
  GN
  Artistiek Adviseur API
  website: http://www.gustavenouel.com

 2. Beste Gustave,

  Dank voor je bemoedigdende woorden en goed om te lezen dat het project op Bonaire inspirerend was. Ik heb een en ander via Facebook kunnen volgen. Veel succes met jullie activiteiten!

 3. Plaats en moment om het totaalproject te evalueren is dit niet; maar dat het dagelijks eten van de (meeste) kunstenaars niet volledig gedekt was, verdiend wel aandacht in de toekomst, denk ik.
  Dit is als opbouwend kritiek bedoeld. Aan de goede doelstellingen van KULTURA ligt het in ieder geval niet en in de toekomst zal het ongetwijfeld allemaal beter gaan. Alle betrokkenen het beste toegewenst.
  Alles op zijn tijd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s