Woensdag 22 september 2010 – Sint Maarten

Urmain Dormay

Urmain legde tijdens het bezoek van Femie aan het Community Center in Philipsburg uit dat het cultureel centrum in meer opzichten niet voldeed. De kleedkamers zijn nogal basic en wanneer een groot gezelschap (zoals Motiance Dance School) optreedt, wordt achter het pand een tent geplaatst waar de dansers zich kunnen omkleden. Het podium zelf is groot genoeg, maar de vloer zou een opknapbeurt kunnen gebruiken. De KulturA regeling geeft geen subsidie voor bouwkundige voorzieningen. Urmain’s verzoek is om gebruik te kunnen maken van een expert die hem kan adviseren bij het maken van een verbouwingsplan voor de theaterzaal. Hij gaat hiervoor een subsidieaanvraag voorbereiden.

Marion Hilhorst

In het cultureel centrum sprak Femie ook met Marion Hilhorst. Op dit moment vinden daar de schoolvoorstellingen plaats van het KidDocs filmfestival, ondersteund door KulturA. Scholieren komen in het theater een mooie, bijzondere kinderdocumentaire bekijken en de leerkrachten ontvangen lesmateriaal hierover. Deze documentaires laten de kinderen op Sint Maarten iets van het leven van kinderen in andere werelddelen meemaken.

Advertenties

Een Reactie op “Woensdag 22 september 2010 – Sint Maarten

  1. Ik reageer op de laatste zin: deze documentaires laten de kinderen op Sint Maarten iets van het leven van kinderen in andere werelddelen meemaken.
    Ik zocht naar een school op Sint Maarten voor tekeningen van kinderen tussen de 6 en 13 jaar. Wij zijn Kunst Kinderen aan het opzetten. Een wereldwijde uitwisseling van Kunst & Cultuur door en voor kinderen. Waar ik uitkwam was dus hier. De school zelf heb ik niet gevonden. Wellicht dat ik hier meer info kan geven over waar ik mee bezig ben. Ik nodig wereldwijd alle kinderen uit om mij tekeningen te sturen. Op Kunst Kinderen kunnen kinderen door hun tekeningen hun eigen verhaal vertellen over hun leven, land, religie, leefgewoonten, rituelen en gebruiken. Zo ontstaat er een unieke weergave van elkaars leefwijze en het land waarin zij wonen, gegoten in een taal die iedereen begrijpt. Kunst & Cultuur smelten zo samen tot een geheel. Om het overzichtelijk te houden, plaatsen wij de tekeningen bij het land waar de tekeningen vandaan komen en bij het thema waar de tekeningen over gaan.Een kind uit Afrika ziet straks welke spelletjes een kind uit Nederland, Irak, Hongarije of Indonesie speelt én wat verder zo typerend is voor deze landen. Terwijl een Nederlands kind ziet welk voedsel er gegeten wordt in Groenland of hoe de scholen eruit zien in Jordanie en Oeganda en vice cersa natuurlijk. Kunst Kinderen is zowel educatief als interactief bedoeld. Er zijn voor iedereen en ieder land ongekend veel mogelijkheden om gebruik van te maken. Scholen en instellingen kunnen de tekeningen het gebruiken ter aanvulling van aardrijkskunde lessen, bij projecten over andere landen of voor inzichten in andere leefwijzen, landen en culturen. Ook zijn de tekeningen te gebruiken als achtergrondinformatie of bij actuele gebeurtenissen. Tevens zijn ze geschikt om vragen op te roepen in een klas of huiskamer en geven ze aanleiding tot leuke en interessante gesprekken waar ook ter wereld. Kunst Kinderen is een non-commercieel onderdeel van Kunst Wereldwijd.nl en deelname is vrijblijvend en kosteloos. Momenteel tekenen kinderen in Hongarije, Irak, Venezuele, Mexico, Oeganda en uiteraard Nederland. Een aantal tekeningen staat al op de galerie. Wie heeft er interesse om mee te doen? Wie stuurt mij tekeningen die ik kan plaatsen voor andere kinderen? Wil je meer weten kijk op http://www.kunstwereldwijd.nl en klik op kinderen. Voor adres, vragen, tekeningen, ideeen enz. mail mij hermien@kunstwereldwijd.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s