Vrijdag 21 mei 2010 – Curaçao

Guineta de Palm

Ricardo begon de dag met een gezamenlijk ontbijt met Guineta de Palm. Guineta is storyteller en op voorspraak van de heer Ompi Ellis presentatrice geworden van het radioprogramma voor kinderen ‘mei ora chikitu ku Grini’.

Nifa Ansano

Vervolgens sprak hij Nifa Ansano, de drijvende kracht achter Poetic Colors. Dit jonge dichterscollectief vertrekt binnenkort voor een optreden naar Cuba. Misschien dat KulturA in de toekomst iets kan betekenen bij een structurele aanpak van internationale netwerkvorming.

De bibliotheek

Joost ging deze morgen op bezoek bij de openbare bibliotheek, fraai gelegen aan het Brievengat. Hij werd ontvangen door Lianne Leonora, Esther Fidder en Minushka Trapenberg-Orman.

Esther Fidder, Minushka Trapenberg-Orman en Lianne Leonora

De bibliotheek doet actief aan leespromotie en bezoekt met twee bibliobussen ruim 30 wijken op het eiland. Veel scholieren komen gedurende de dag bij de bibliotheek voor informatie en om aan werkstukken te werken.

De bibliotheek in bedrijf

Lianne Leonora beheert een omvangrijke en interessante Caribiana-collectie met literatuur en allerlei soorten gegevens over de Nederlandse Cariben. Er zijn digitaliseringsplannen en uitwisselingsmodellen, onder meer met de bibliotheek op Bonaire, waarvoor KulturA wellicht iets zou kunnen betekenen.

In de middag ontmoette Ricardo Ini Statia. Behalve zelfstandig auteur, gaat ze ook voor het Fonds Podiumkunsten voorstellingen bezoeken.

Ini Statia

Joost sprak ’s middags nog met Miriam Sluis, correspondentie voor NRC Handelsblad en daarnaast auteur van boeken zoals Zoutrif.

Omslag van het boek van Miriam Sluis

Miriam is bezig met haar eerste toneelstuk, over de relatie tussen Curaçao en Nederland gaat. KulturA kan daarvoor niets betekenen, maar Joost zal met het Nederlands Letterenfonds de mogelijkheden voor coaching doornemen.

Gonneke van den Kieboom

Joost ontmoette voor vertrek nog Gonneke van den Kieboom. Zij is bezig met een groot project over Rembrandt en wil dat op diverse Caribische eilanden presenteren. Joost zal de aansluiting wat betreft het educatieve traject bij de regelingen van de Mondriaan Stichting en andere fondsen onderzoeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s