2 mei t/m 5 mei 2009 – Aruba/Curaçao

Na een korte break van een paar dagen – waarin Ronald op Koninginnedag de Vrijmarkt bezocht en Suzanne de oostkant van Curaçao verkende – werden zij vrijdag 5 mei gastvrij ontvangen door Frank Martinus Arion en zijn vrouw Trudi Guda. Arion is geen l’art pour l’art-aanhanger, integendeel: literatuur heeft ook een maatschappelijke functie, dient een relatie te hebben met de wereld om haar heen. De schrijver pleit voor (kinder)boeken in het Papiaments en een professionele literaire omgeving voor jong en gevestigd talent.

Frank Martinus Arion

Frank Martinus Arion

Door een kapotte vliegtuigpropeller arriveerden Ronald Bos en Suzanne Meeuwissen zaterdag pas laat op Aruba. Zondag bezoeken ze een loods vol carnavalsstukken, en bij een lokale vissershangout vertelt de Arubaanse kunstenares Desiree Rep over haar schrijfambities, het belang van professionele feedback en het gebrek aan kunst- en literaire kritiek.

Suzanne en Desirée Rep in de carnavalsloods

Suzanne en Desirée Rep in de carnavalsloods

Maandag 4 en dinsdag 5 mei spraken Ronald en Suzanne achtereenvolgens met de openbare – tevens Nationale – bibliotheek; twee bevlogen docenten van het Instituto Pedagogico Arubano (IPA), het Unoca-fonds dat ook boeken uitgeeft, beginnend schrijftalent, en met Alice van Romondt en Des Croes van Charuba: een uitgeverij die met weinig middelen mooi verzorgde boeken maakt.

Ronald en Suzanne voor uitgeverij Charuba

Ronald en Suzanne voor uitgeverij Charuba

Autootje van uitgeverij Charuba

Autootje van uitgeverij Charuba

Als parting shot had Unoca voor Suzanne en Ronald een informatieve bijeenkomst georganiseerd met twaalf kinderboekenauteurs en -illustratoren. Die avond vertrok de vlucht naar Curaçao op tijd, en na een lunch met fotograaf en onderwijsbeleidsmedewerkster Junice Augusta en dramadocent/schrijver Roy Colastica, keren Suzanne en Ronald terug naar Amsterdam.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s