Dinsdag 21 april 2009 – Bonaire/Aruba

Joost, Robin en Rob werken de blog bij

Joost, Robin en Rob werken de blog bij

Het gezelschap verplaatste zich vandaag van Bonaire naar Aruba. Mayke bezocht Osaira Muyale in haar atelier en bekeek de ruimte waarin Osaira een residency wil realiseren.

Gitta, Chrit, Robin en Rob bezochten UNOCA, een fonds dat cultuurprojecten ondersteunt, zowel inhoudelijk als financieel. Jaarlijks heeft men 1,2 miljoen florins (ongeveer € 550.000) te besteden. De financiering van dit fonds zelf staat enigszins onder druk omdat na tien jaar de Nederlandse bijdrage (via zogenaamde FDA-gelden) aan het einde van dit jaar stopt. UNOCA is zich aan het heroriënteren en zoekt partnerships met bijvoorbeeld Nederlandse fondsen.

Het bezoek aan Cas di Cultura bracht aan het licht dat er diverse verbeteringen aan (technische) installaties en de akoestiek nodig zijn en directrice Vicky Arens-Tjon-a-Tjoe sprak de wens uit om een in onbruik geraakte balletzaal te transformeren tot een multifunctionele ruimte waar bijvoorbeeld theatercursussen gegeven kunnen worden.

Kas di Kultura

Kas di Kultura

Ondertussen bezocht Joost het Archeologisch Museum Aruba en besprak met directeur Arminda Franken Ruiz en educatief medewerker Marguerite Weever plannen die het museum in de nabije toekomst wil realiseren. Het museum is, mede door steun van UNOCA en andere partijen, verhuisd naar een nieuwe locatie in de Schelpstraat. Het zijn meerdere oude gebouwen die gerenoveerd zijn met een nieuw gebouwde vleugel erbij, zodat het museum als het in juli zijn deuren opent er professioneel en actueel uitziet.

Rob en Robin gingen aansluitend op bezoek bij Cas di Cultura, waar Vicky Arens-Tjon-a-Tjoe hen rondleidde door het gebouw. Cas di Cultura programmeert jaarlijks 200 voorstellingen voor een ruim publiek. Vicky vertelde over plannen die Cas di Cultura heeft om in de komende jaren een substantieel programma te ontwikkelen op het gebied van theater en educatie.

bespreking bij Ateliers'89

bespreking bij Ateliers'89

Chrit, Gitta, Joost en Mayke troffen elkaar bij Ateliers’89. Elvis López, de onvermoeibare drijvende kracht achter Ateliers’89, gaf een rondleiding door het oude schoolgebouw dat met veel inzet en hard werk geschikt is gemaakt om cursussen te geven aan jonge kinderen, jeugd en oudere cursisten.

Ontvangst door Elvis

Ontvangst door Elvis

Galerij van Ateliers'89

Galerij van Ateliers'89

Er is ook een expositieruimte en daarnaast is Elvis hard bezig de voorzieningen voor kunstenaars in residency te verbeteren. Eind mei is er een tentoonstelling gepland met Arubaanse kunstenaars ter gelegenheid van het bezoek van 6 Amerikaanse curatoren van het project Crossovers. Het Instituto Buena Bista (Willemstad) coördineert het bezoek van deze delegatie aan de Antilliaanse eilanden, mede door een bijdrage van KulturA.

Elvis Lopes, Ateliers'89

Elvis López, Ateliers'89

De sponsoren van Ateliers'89 op een rij

De sponsoren van Ateliers'89 op een rij

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s