Maandag 20 april 2009 – Bonaire

kasdiarte2

Mayke en Joost gingen eerst op bezoek bij Kas di Arte. Jackie Bernabela en Fabiola Carolina gaven een rondleiding door het pand, fraai gelegen aan het water en meet veel liefde en inspanning opgeknapt. Ook de educatieve ruimte werd bezocht. Interessante initiatieven, zoals Krusa Laman, de BONAI en de Art Diary kwamen ter sprake. Ook werd de problematiek rond de verplaatsing van de maritieme collectie van Fort Oranje aan de orde gesteld.

Jackie, Joost en Fabiola

Jackie, Joost en Fabiola

Lunch hadden Mayke en Joost met Emma Sint Jago, Peter Silberie en Desiree Silberie-Soliano van de Foundation for Art & Culture Bonaire. Zij organiseren elk jaar de Dia di Arte, naast allerlei activiteiten rondom zang, dans en muziek. Ook het werk van de Stichting FUDECU in Rincon, zoals de Dia di Rincon, kwam ter sprake.

Joost reikte op Kolegio Papa Cornes een oorkonde uit aan Sherina Ignacio die een prijs heeft gewonnen voor de beste Nederlandstalige gedichtenposter tijdens de Poem Express. Directeur Donny Wout en leraar Adrie van de Ven ontvingen Joost daar en Sherina nam een mooie oorkonde en een aantal boeken van de Stichting NANA en de Stichting BoekieBoekie/Autoped in ontvangst:

sherina

Daarna bezochten Mayke en Joost Kas di Krioyo in Rincon, een oud traditioneel huis waarin indianen, slaven en later gezinnen woonden. Het huis was nog in originele staat en een vriendelijke beheerder heeft Mayke en Joost rondgeleid.

De weg naar Rincon loopt via het nationaal park

De weg naar Rincon loopt via het nationaal park

Joost en Mayke onderweg

Joost en Mayke onderweg

De aangenaamste manier van verplaatsen

De aangenaamste manier van verplaatsen

IMG00499

De andere leden van de groep bezochten Gedeputeerde Jeffrey Livingstone, die Gedeputeerde Maritsa Silberie verving wegens bezoek aan Nederland. Daarbij waren onder meer aanwezig Jeanine Wong Loi Sing, adviseur Gedeputeerde Silberie; Hubert Vis en Jackie Bernabela van Skal. De Gedeputeerde was enthousiast over de mogelijkheden die KulturA biedt voor cultuur op Bonaire. Gesproken werd onder meer over het opzetten van een Bonairiaans cultuurbeleid, een cultuurhuis en volkscultuur.

Aansluitend werd de oude locatie van het Maritiem Museum bezocht, evenals een mogelijke nieuwe locatie.

’s Middags vond de informatiebijeenkomst plaats, waarvoor de culturele sector van Bonaire was uitgenodigd. Voor aanwezigen en veel gestelde vragen, zie het aparte bericht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s